Anasayfa Haberler

Haberler

Skype üzerinden Proje Koordinasyon Toplantısı 7

Skype üzerinden İtalya Kalp Vakfı ile aylık proje koordinasyon toplantısı yapıldı.

Okul Yönetimlerine Yönelik Kalp Sağlığı Tanıtım Faaliyetlerinin Başlaması

Türk-İtalyan Kalp Sağlığı Networkü kapsamında öngörülen Kalp Sağlığı Tanıtım Faaliyetleri kapsamında, söz konusu faaliyetlerin ilk safhasını oluşturan Batman merkezinde faaliyet gösteren okulların okul yönetimlerine yönelik kalp sağlığı tanıtım faaliyetleri, Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Batman İl Sağlık Müdürlüğü destekleri ile başlatılmıştır.

Batman’da Kurumsal Eğitim - I

Türk-İtalyan Kalp Sağlığı Network Forumu kurumsal eğitimleri kapsamında düzenlenmesi öngörülen kurumsal eğitim faaliyetlerinin birincisi 24/09/2019 tarihinde, Batman’da, Batman’da görevli il sağlık personeline yönelik olarak, sabah ve akşam olmak üzere iki ayrı bölümde gerçekleştirildi. Söz konusu eğitimler, Türk Kalp Vakfı namına Türk Kalp Vakfı Çocuk Kardiyolojisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Türkan ERTUĞRUL ile proje Yerel CVH Koordinatörü ve aynı zamanda Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nizamettin TOPRAK tarafından yapıldı.

Batman Valisine Ziyaret

Türk Kalp Vakfı yetkilileri, Batman Valisi Sayın Hulusi ŞAHİN’e bir nezaket ziyaretinde bulunarak 24/09/2019 tarihinde yapılacak olan ilk TIHF eğitimi ve 25/09/2019 tarihinde başlayacak olan okullara yönelik kalp sağlığı tanıtım faaliyetleri hakkında bilgi verdiler.

Skype üzerinden Proje Koordinasyon Toplantısı 6

Skype üzerinden İtalya Kalp Vakfı ile aylık proje koordinasyon toplantısı yapıldı.

Batman İl Milli Eğitim Müdürülüğünde Toplantı.

Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğünde Sayın Elif ELYAŞAR ile bir proje koordinasyon toplantısı gerçekleştirilerek CVH farkındalık faaliyetlerinin yürütüleceği Batman merkezdeki okulların veritabanının sonuçlandırılması ve bu okullara yapılacak ziyaretlerin planlanması konuları ele alındı.

Batman Valiliğinde Toplantı.

Batman Valiliğinde Vali Yardımcısı Sayın Mekan ÇEVİREN ile bir proje koordinasyon toplantısı gerçekleştirilerek Eylül ayında yapılacak olan ilk kurumsal eğitimin organizasyonu konusu ele alındı.

Batman İl Sağlık Müdürlüğünde Toplantı.

Batman İl Sağlık Müdürlüğünde Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Uğur KARABAT ve Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Ayhan AKTAŞ ile bir proje koordinasyon toplantısı gerçekleştirilerek Eylül ayında yapılacak olan ilk kurumsal eğitimin organizasyonu konusu ele alındı.

Merkezi Finans ve İhale Birimi Tarafından İzleme Ziyareti

Merkezi Finans ve İhale Birimi görevlileri Sn. Mustafa ŞARDAN ve Sn. Serhat BAYRAM ve Finans Yöneticisi Sn. Aysun Can ŞAHİN tarafından izleme ziyareti gerçekleştirildi.

Skype üzerinden Proje Koordinasyon Toplantısı 5

Yapılan toplantıda, proje için eğitim müfredatı, hedef grup olan annelere yönelik bilinçlendirme sunumlarının içeriği, anketlerde sorulması gereken sorular ve İtalya'daki toplantı için seyahat detayları görüşüldü. İtalya Kalp Vakfı’ndan içerik ve önerilerin olacağı bir taslağın Türk Kalp Vakfı ile paylaşılacağı belirtildi. Ailelere doldurtulacak çok karmaşık olmayan anket formlarının hazırlanması gerektiği, İtalyan ekibin bunun için taslak bir çalışma hazırlayıp göndereceği görüşüldü.